Recepta del pare, dedicada a la meva germana, perquè en tingui sempre la xuleta a mà...
Ingredients (dues persones)
Una cua de rap
Llagostins o gambes
Una nyora
Julivert
Porro
Fonoll
Una cebeta
Dos tomàquets, o bé tres dels de penjar
All
Sal i pebre
Posem en remull una nyora oberta i sense llavors, en una mica d'aigua calentona.
Netegem el peix.
Passem per la paella, amb l'oli que després utilitzarem per fer el sofregit, els caps de les gambes salpebrades.
Fem un fumet, amb peix de roca i/o les restes del rap i els caps de les gambes. Hi podem afegir julivert, porro, fonoll... Ho fem bullir 20 minuts.
Mentrestant, fem un sofregit amb la ceba, l'all i els tomàquets. Al final hi afegim la carn de la nyora i l'integrem al sofregit.
Colem el fumet i li afegim el sofregit.
Si volem una sopa fina amb pa, ho batem tot amb unes biscotes o pa sec. Afegim el peix i les cuetes de gambes i ho bullim tot junt pocs minutets.
Si la volem amb arròs, batem el fumet colat amb el sofregit i hi bullim l'arròs. I en els darrers minuts, hi afegim el rap i les cuetes de les gambes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada