dimarts, 18 de novembre del 2014

LA FIDEUA DE LA MONTSE


LA  FIDEUA  DE LA  MONTSE


Aquesta fideua me la va ensenyar a fer un senyor de Palafrugell de 90 anys . Tot un personatge.

Ingredients per 6 persones: 1 cullerot per persona de fideu del nº 2

1 ½ cullerot de fumet de peix de roca.

3 sèpies

4 cebes

6 gambes o 6 escamarlans

500 gr. De cloïsses.

Elaboració : Prepararem el fumet amb el peix de roca . Aigua i el peix a bullir durant uns 20 minuts.

Tallarem les cebes i amb oli ben a poc a poc en una paella durant una hora, quan la ceba ja esta ben cuita, retirarem l'oli, i posarem un bon raig de conyac i la flamejarem.

Amb l'oli fregirem les gambes, reservarem, i amb el mateix oli fregirem la sèpia a foc baix .

Amb la ceba i la sèpia fregirem els fideus fins que siguin ben rossos . Afegirem el fumet i deixarem bullir 10 minuts i 5 de repòs .

Espero que us agradi, es un homenatge a la gent de L’Empordà.

Bon profit,       

                                                                        Montse Boada  

1 comentari:

  1. Recepta assegurada. Insuperable!
    La mengem cada any al començament de l'estiu a casa de la Montse.
    I cada any està perfecta!
    Nyam nyam 😋

    ResponElimina