dilluns, 17 de novembre del 2014

PASTĪS DE POMA (FINA)


El vam menjar en un dinar d'estiu a casa de la Montse.
Gustós i flonjo, les postres ideals després d'un excel·lent menjar!







PREPAREM
100 gr de farina
200 sucre
200 mantega
1kg pomes
2 ous
1 cullerada llevat
2 cullerades de llet
Farina de galeta
1 llimona 
1 cirera

COMENCEM
Pelar i tallar les pomes i ruixar-les amb llimona.

Posar en un bol 150 sucre + 150 mantega desfeta. 
Batre i afegir els ous.
Afegir ara la farina barrejada amb el llevat.
Treballar la pasta , afegir alguna cullerada de llet fins a obtenir una pasta tova.
Untar de mantega la plata de forn i espolsar-hi farina de galeta.
Abocar-hi la massa.
Col·locar ara la poma tallada , pintar-la amb la restant mantega desfeta i espolsar-hi sucre.

45 minuts al forn (180*)
Acabat el temps, apagar el forn i deixar-hi a dins el pastís. (Ell sol , agafa color)
Guarnir amb la cirera.

1 comentari:

  1. La veritat és que la coca de poma sempre triomfa.
    La de la Fina era especialment suau. Mmmmmm quins records...

    ResponElimina