El vam menjar en un dinar d'estiu a casa de la Montse.
100 gr de farina
200 sucre
200 mantega
1kg pomes
2 ous
1 cullerada llevat
2 cullerades de llet
Farina de galeta
1 llimona
1 cirera
COMENCEM
Pelar i tallar les pomes i ruixar-les amb llimona.
Posar en un bol 150 sucre + 150 mantega desfeta.
Batre i afegir els ous.
Afegir ara la farina barrejada amb el llevat.
Treballar la pasta , afegir alguna cullerada de llet fins a obtenir una pasta tova.
Untar de mantega la plata de forn i espolsar-hi farina de galeta.
Abocar-hi la massa.
Col·locar ara la poma tallada , pintar-la amb la restant mantega desfeta i espolsar-hi sucre.
45 minuts al forn (180*)
Acabat el temps, apagar el forn i deixar-hi a dins el pastís. (Ell sol , agafa color)
Guarnir amb la cirera.
La veritat és que la coca de poma sempre triomfa.
ResponEliminaLa de la Fina era especialment suau. Mmmmmm quins records...